REMIX 2019 keskittyy vastuullisuuteen

By 01/02/2019 February 2nd, 2019 Uncategorized

Suomalainen suunnittelija Elina Äärelä noussut REMIX-kilpailun finaaliin. Äärelän luonnoksissa on käytetty intarsiaa ja luontoa inspiraationa.

 

REMIX 2019 on International Fur Federationin (IFF) järjestämä ja Vogue Talentsin tukema kansainvälinen kilpailu nuorille suunnittelijoille. Foorumi on omistautunut taitojen etsimiseen, valintaan ja näkyvyyteen. Finaali pidetään Milanossa.

REMIXin kuudestoista kerta pidetään Milanossa AW19 muotiviikkojen aikana. Kansainvälisen kilpailun teemana on vastuullisuus. Teema, jonka jokaisen osallistujan pitää näyttää oman tulkintansa ja luomuksensa kautta.

Aloituksestaan asti vuonna 2004, REMIXin tarkoituksena on ollut tukea nuoria suunnittelijoita ympäri maailman. Se on antanut tuhansille opiskelijoille mahdollisuuden päästä tärkeimpien muotitalojen yhteistyöryhmiin.

Nämä 10 finalistia kilpailevat helmikuun 24. iltana Milanossa:

Long Chen – Asia REMIX voittaja

Yuliya Yuknovich – Eurasia REMIX voittaja

Alessia Rose Legault – Kanada

Dong Wang – Kiina

Elina Äärelä – Suomi

Christelle Tran-Thiet – Ranska

Saskia Reggel – Saksa

Berivan Cemal – Alankomaat

Huseyin Ozer – Turkki

Sirapop Dechraksa – USA

REMIXin kultapalkinnosta vastaa Kopenhagen Furs. Hopeapalkintoa sponsoroi North American Fur Auctions (NAFA). Illan viimeinen palkinto tulee Saga Fursilta. Saga Award voittaja saa viikon matkan Saga Furs Design Centeriin Kööpenhaminaan. Palkintoon kuuluu tekninen harjoittelukurssi, pääsy innovatiiviseen turkistyöpajaan ja pääsyn Saga Fursin yli 3000:n käsityötekniikan arkistoon.

 

Fakta: Elina Äärelä

Äärelä opiskelee Aalto-yliopistossa taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hän käytti kilpailun asuihin minkin ja ketun jäännöspaloja sekä muita luonnonmateriaaleja kuten poron nahkaa ja puuvillaa. Äärelä on saanut Marimekon palkinnon 2017 naisten vaatteille SS18. Hän on myös saanut Aalto palkinnon 2014 miesten vaatteille AW15 yhdessä Heini-Maria Hynysen kanssa.

 

Lisää tietoa REMIXistä löytyy täältä: https://www.wearefur.com/fur-fashion/remix/